Julmiddag på FILMS MK                 

 

En kommentar till julmidagen från "kocken"

Tomten vaknade alldeles för tidigt denna morgon.Han hade lovat att hjälpa till med julbordsmaten,fanns det ingen bättre?

"Bus-ove" och Tomten hade införskaffat råvaror kvällen före i Uppsala och nu skulle det skridas till verket! Den första uppgiften var att grilljera en skinka.

Ja på med ungnen i och 200gr,pensla på ägg senapp och strö över lite skorpbröd och ta en wiskey(i din torra strupe!) och vänta in tiden tills den är klar,det var ju inte så svårt.

Nästa uppgift var att röra ihop en nubbesallad,fram med anjovisen,majonäs,cremefraise,rödlök,purjo, ta en wiskey(i din torra strupe!) nä inte anjovisspadet,och glöm inte potatisen och kryddorna!

Ja det gick ju de´me´.Nu va det dags att börja med janssons frestelse,skala potais,lök,och mera anjovis men ta en wiskey(i din torra strupe!) nä skit i anjovisspadet,lägg allt inågra bläck och in iungnen på 200gr i en timme.

Stek köttbullar och prinskorven och koka potatisen ta en wiskey(i din torra strupe!) ja nu e´den väl inte så torr längre men den går säkert ner ändå!Gästerna börjar annlända, jag har inta hunnit byta om men va gör väl de´.

Värm glöggen och skålla mandlar duka fram russin och bjud som välkomst!Är sillen framme?Bröd?Margarin?Skinka?Leverpastejen?Ost?Ja,ja ta de´lungt och ta en wiskey(i din blöta strupe!) Nu sätter vi oss till bords och tar en skåne det ska bli gott det här!!!

Stort tack till alla som var där ingen nämnd ingen glömd!Jag hade trevligt och det var kanske inte så mycket Wiskey som intogs som det påstås i texten!

Med vänliga hjulhälsningar "kocken".