En läges rapport från rally-diket (eller var det skogen?)
Här kommer en rapport från dom djupa rallyskogarna,eller var det rallydikena,nä,skogarna var det.

När Urban Karlsson hade bestämt sig vart det sjuklubbars serien som det skulle satsas på,och så vart det.

Första tävlingen stod för dörren och och det var örsundaracet den  2010-02-20 och han som var modig nog att åka kartläsare var Robert Andersson.
Antalet anmälda i klassen var nio stycken C-förare i voc-Grp-n.
Tävlingen var en sprint-tävling och sträckan var tio-kilometer lång och den skulle köras två gånger.
Ubbe skriver att han var väldigt laddad för dagen,undra med vad det var väl inte.....nä inte Ubbe inte,han tog i för allt var han var "värd"redan första löpet.
Han släppte ivag alla hästarna direkt och med en obeskrivlig vilja som gamla skidåkaren Tomas Wasberg till och med hade varit avundsjuk på,snön sprutade om däcken och gick in för fort i tredje kurvan med "lite" för hög hastighet,men bara lite.Men resultatet var lika illa ändå,någon hade ställt en snövall ivägen,kan ni tänka er?Och den gode Ubbe blev kvar,men han hade lyckan med sig ändå,gott om hjälpsam publik och snart upplyft så var det bara att fortsätta, men snön hade letat sig in i luftburken och där vart det andningssvårigheter och efter ett litet akut ingrepp med "fria luftvägar" så gick bilen som den skulle igen så det var bara att ta sig till mål och kvittera ut "extra tiden" och laddaom för nästa åk.
Ut i andra omgången med samma järnvilja från Dannemora (skam den som ger sig) men något reduserad hastighet i avåkarböjjen,fick han till ett fint flyt på sträckan och ca fem minuter bättre tid än i första åket.
Placering?Ja det vart en fjärde plats som belöning(enligt Ubbe p.g.a. några avåkningar men det hade ju han åkså så det tror vi inte på).
Andra akten av sjuklubbars var Häradsvängen den 27/2.(Hade Robban fått nog) Och nu var det Fredrik Myrbergs tur att prova kartläsarstolen som normalt skruvar åt Urban.
Den här gången var det sju stycken i klassen och tävlingen var upplagd på två sträckor om totalt nio kilometer specialsträcka.
Han skriver att viljan satt kvar efter Örsunda-racet likväl som det berömda flytet,så det var bara att åka i spåren som var och njuta av den odramatiska sträckan.Karaktären på båda sträckorna var kurvigt och roligt med sväng över en hel del krön.Det var bara att ta tjuren vid hornen och gasa ut på sträcka två,lite mer spår men inte värre än att det gick fint ändå,hoppade i och ur spår som pendeln mellan Uppsala och Stockolm en snöig vinter-morgon.Nöjd med åkningen? Jadå det klart,efter som resultatet vart en tredje plats(bäst i karriären)så kan man inte vara missnöjd(GRATTIS).
Den gode lastbilschaufören ligger tvåa i cupen efter dessa tävlingar så fortsätt så här resten av året så blir det ju pallplats eller varför inte en seger?

Lycka till Ubbe!
Hälsningar Kurt och tack för materialet!